ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові померла пацієнтка, якій пересадили комплекс серце-легені

Маркіян Рой

|

У львівській лікарні померла 38-річна пацієнтка з Київщини, якій одночасно пересадили донорські серце і легені. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Попри зусилля медпрацівників і вдало виконану операцію її не вдалося врятувати: відбулося гостре відторгнення донорських органів.

«Стан пацієнтки стрімко погіршився на другу добу після трансплантації. Команда наших лікарів та лікарів Інституту серця робили усе можливе, аби його стабілізувати. Навіть підʼєднали ЕКМО – апарат, який замінює роботу серця і легень. Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим. Всі реанімаційні заходи, на жаль, виявилися марними», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 25 жовтня у Львові медики вперше в Україні провели надскладну операцію з трансплантації комплексу серце-легені. Нові органи отримала 38-річна жінка, а донором став 18-річний юнак, який трагічно загинув у ДТП.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *