ОСТАННІ НОВИНИ

Австрія передала пожежну техніку для рятувальників зі Львівщини

Маркіян Рой

|

У понеділок, 30 жовтня, передали гуманітарну допомогу від Уряду Республіки Австрія та мерії м. Відень для потреб ДСНС України. Благодійники передали 4 автомобілі, серед яких 2 легкових авто, пожежна цистерна та автодрабина. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

«Між Україною та Австрією є багато зв’язків, особливо між Віднем і Львовом. За ці 20 місяців повномасштабної війни Австрія передала дуже багато допомоги Україні. Хочу висловити свою повагу українському народу, а також всім, хто бере участь в боротьбі. Ми раді мати нагоду долучитися до цієї боротьби і у такий спосіб допомогти врятувати якомога більше життів», – зазначив Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо.

Ця техніка допоможе рятувати як у Львові, так і у прифронтових територіях – її будуть використовувати саперні підрозділи ГУ ДСНС Львівщини, які працюють над розмінуванням Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

«Австрія передала нам дуже багато техніки та оснащення. До прикладу, в перші дні повномасштабного вторгнення – велику кількість балістичних шоломів, які фактично закрили першу потребу наших саперів. А також це сотні автомобілів, десятки плавзасобів тощо», – зазначив заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *