ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала зі Словенії партію розвідувальних дронів, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Словенський виробник безпілотників C-Astral нещодавно передав розвідувальні БПЛА українським військовим. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на коментар компанії виданню Defense News.

Мова про тактичний розвідувальний БПЛА, відомий як Bramor C4EYE.

«Він (безпілотник. – Ред.) справді використовується українцями і вже деякий час», – розповів пілот Bramor з компанії C-Astral Єрней Модерц на симпозіумі GSOF, який проходив 24-26 жовтня в Брно.

«У нас є деякі канали комунікації з військами, і ми використовуємо їх для отримання зворотного зв’язку і внесення відповідних удосконалень», – додав він.

Модерц не зміг повідомити, коли і скільки безпілотників прибули в Україну, але сказав, що це відбулося відносно недавно і постачання включало кілька систем.

Не відомо, чи компанія самостійно відправила БПЛА, чи Міністерство оборони Словенії надало безпілотники з власних запасів, оскільки країна експлуатує цей тип дронів.

У Міноборони Словенії відмовилися від коментарів.

Безпілотник Bramor C4EYE повністю виготовляється і збирається в Словенії компанією C-Astral. Це неозброєний літальний апарат, призначений в першу чергу для розвідувальних і спостережних місій, а також для супроводу конвоїв.

Система має максимальну тригодинну автономність і може діяти на відстані до 40 кілометрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *