Міжнародний спонсор війни Unilever продовжує бізнес у Росії

Андрій Котенський

|

Один зі світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії, Unilever, вирішив продовжувати бізнес у РФ. Про це свідчить звіт компанії за 3 квартал цього року, що не містить жодного плану дій щодо виходу з Росії. Про це повідомляє Економічна правда, з посиланням B4Ukraine.

«Британський конгломерат Unilever, який нещодавно опинився під сильним тиском ЗМІ та громадськості через свій бізнес в Росії, оголосив свої фінансові результати за 3-й квартал. Виробник морозива Cornetto та мила Dove відстоює свою позицію щодо збереження присутності в Росії, посилаючись на «заходи стримування», вжиті з метою «мінімізації внеску Unilever в російську державу».

Хоча природа таких «заходів стримування» залишається невідомою, абсолютно очевидно, що після більш ніж 600 днів з моменту незаконного вторгнення Росії в Україну існує гостра потреба в рішучих діях», – заявляє B4Ukraine.

Там наголошують, що результати Unilever показали хороші фінансові показники та «новий план дій для стимулювання зростання та розкриття потенціалу», але не містять плану дій для виходу з Росії та «відродження заплямованої репутації Unilever».

«Кожен транснаціональний бізнес, що залишається в державі-агресорі, робить свій внесок у порушення прав людини в Україні – або опосередковано, роблячи податкові внески Кремлю, або безпосередньо, допомагаючи призивати співробітників і надаючи ресурси російській армії відповідно до вимог російського закону про часткову мобілізацію.

У той час як Кремль продовжує створювати перешкоди для виходу з російського ринку, дослідження B4Ukraine показує, що все ще можливо здійснити відповідальний вихід і уникнути співучасті у незаконному вторгненні Росії в Україну», – додали в організації.

Як відомо, у липні 2023 року національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни корпорацію Unilever, яка широко представлена в Україні брендами Domestos, Axe, Rexona, Dove тощо.

Раніше Unilever заявила, що дотримуватиметься законодавства РФ про призов, якщо її російських співробітників призвуть до армії.

Unilever є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії. Їй належать понад 400 брендів, продукція випускається на 280 підприємствах, зокрема це: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR та інші.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *