ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи подали заяву в поліцію на ексрадника Офісу президента

Андрій Котенський

|

29 народних депутатів України подали заяву в Національну поліцію на позаштатного ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення нардепкою Наталією Піпою.

«Я та 28 моїх колег – народних депутатів подали заяву в Національну поліцію на Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Дякую колегам депутатам за зібрані під документом підписи та задекларовану підтримку», – повідомила Наталія Піпа.

За її словами Арестович – пазвєдчік-аматор і справжній злочинець.

«По суті заяви:

▪ Закон України №2310-IX від 19.06.2022 вводить строгі обмеження щодо публічного використання музичного продукту держави-агресора.

▪ Львівська обласна рада встановила мораторій на публічне використання будь-якого російськомовного культурного продукту з 2018 року. Законність цього рішення визнав Верховний Суд України.

▪ Громадяни України активно відстоюють і будуть відстоювати свої мовні права та культурну ідентичність. Особливо у час війни з росією. Адже «Чия мова – того влада». І саме це у свій спосіб пропагує путін.

Я вважаю, що Нарцис прямо порушив  ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу, або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення). Загалом дії цього персонажа прямо пов’язані з загрозою національній безпеці України», – написала Наталія Піпа.

Вона також повідомила, що немає нічого проти пісень Цоя, хто їх самостійно собі слухає, але вона проти російської музики в публічному просторі.

«Цой жив. Спершу жив у лєнінграді. Потім у москві. Жив з 1962 року до 1990. Якщо його музика надихає когось з українців смажити русню, мені ок, це ваше право. Питання лиш у звучанні мови вбивць у публічному просторі. Нагадую, що сміливість – це усвідомлення того, що щось є важливішим за страх», – повідомила Наталія Піпа.

Як відомо, Арестович подав до суду на Піпу через те, що вона написала заяву в поліцію на вуличного музиканта, який виконував російські пісні Цоя у центрі Львова.

Цей випадок стався, 2 червня 2023 року, у Львові, серед вулиці юнак виконував одну з пісень російського рокера Віктора Цоя. На прохання перехожої припинити співати російською мовою хлопець відреагував агресивно, вживаючи нецензурну лайку. Молодик запевняв, що «музика поза політикою» і намагався переконати жінку, що в російській мові немає нічого поганого і в Одесі всі говорять лише російською.

Галицький районний суд визнав неповнолітнього одесита винним у дрібному хуліганстві, але обмежився висловленням попередження.

Додамо, що у червні 2022 року Верховна Рада України також прийняла закон, яким заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *