ОСТАННІ НОВИНИ

Польща призначила нового посла в Україні

Маркіян Рой

|

Польща офіційно призначила Ярослава Гузи новим послом в Україні. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням Міністерство закордонних справ Польщі.

Очільник польського МЗС Збігнєв Рау призначив загалом чотирьох послів, серед них – нового посла Польщі в Україні. Ним став Ярослав Гузи.

Нагадаємо, польські ЗМІ ще навесні неофіційно дізналися, що Гузи розглядають як кандидата на цю посаду.

68-річний Ярослав Гузи не є кар’єрним дипломатом. Він навчався на курсі історії та соціології в Ягеллонському університеті, був активним учасником студентських рухів та через свою активістську діяльність був під наглядом спецслужб і протягом року був інтернований.

У 1988-1991 роках Гузи навчався у Єльському університеті та пройшов стажування у Конгресі, а з 1991 року повернувся до Польщі на посаду радника міністра оборони, далі був членом «Руху за Республіку Польську», членом ради Польського атлантичного клубу, Ради співпраці з Тихоокеанським регіоном. В останні роки Ярослав Гузи працював експертом-міжнародником в агентстві PAP. Також зазначають, що його дружина – засновниця та головред «Белсату» Агнешка Ромашевська-Гузи.

Попередній посол Польщі Бартош Цихоцький працював послом в Україні з 2019 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: МЗС Польщі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *