ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестиційний конкурс: приміщення в центрі Львова віддали радникам Садового

Наталя Дуляба

|

В інвестиційному конкурсі на створення книгарні у приміщенні колишніх залізничних кас на вул. Гнатюка, що в центрі Львова, перемогло видавництво «Човен». Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Йдеться про приміщення першого поверху у пам’ятці архітектури на вул. Академіка Гнатюка, 20-22. Його площа становить 382,2 м кв, тут ще із радянських часів працювала залізнична каса. Навесні 2021 року залізниця з’їхала звідси, а місто, яке є власником приміщення, задумалось, що із ним далі робити.

«Щойно інвестиційна комісія Львівська міська рада обрала переможця інвестиційного конкурсу щодо створення книгарні на вул. Гнатюка, 20-22. Переможцем стало Видавництво «Човен». Наступний крок – затвердження переможця та підписання договору», – зауважив Андрій Москаленко.

Зазначимо, що в мерії відразу вирішили, що на місці залізничних кас має бути мистецький простір, а для його відкриття шукатимуть інвестора. Згодом концепцію відкоригували і визначили, що в цьому місці має з’явитись книгарня з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом, а сам інвестор має вкласти у цей проєкт не менше 5 млн грн.

Серед умов інвестиційного конкурсу було вказано, зокрема, що в книгарні мають продавати україномовні видання, російськомовні книги – ні. Тут не можна облаштовувати заклад харчування, а сам інвестор повинен ввести в експлуатацію книгарню протягом двох років із моменту підписання договору з Львівською міськрадою.

На початку лютого 2022 року на інвестиційний конкурс подались три видавництва: «Дух і Літера», видавництво «Човен» і Видавництво Старого Лева.

Додамо, що видавництво «Човен» (ТОВ «Видавництво Львівського медіафоруму») створили у 2017 році як профільне видавництво Lviv Media Forum. Воно спеціалізується на літературних репортажах й есеїстиці, біографічній та історичній літературі, виданнях про медіа та науку.

Співзасновниками видавництва «Човен» є Остап Процик і Ігор Балинський.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Остап Процик разом із міським головою Львова Андрієм Садовим, його заступником з питань містобудування Любомиром Зубачем та низкою інших осіб є співзасновником ГО «Інститут просвіти». Директор ГО «Львівський медіафорум». У 2006-2010 роках керував управлінням інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради, після цього очолив інформаційний блок телерадіокомпанії «Люкс», яка належить дружині мера Львова Катерині Кіт-Садовій.

Станом на 2019 рік Остап Процик був директором департаменту комунікацій партії «Самопоміч». Тоді ж у ЗМІ його згадували як технолога кампанії Андрія Садового на президентських виборах. Також Процик курував медійний напрямок парламентської кампанії «Самопомочі» в 2014 році.

Ігор Балинський теж є медійником, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Університету Короля Данила, ексочільник Школи журналістики Українського католицького університету (2011-2017). Протягом 2007-2009 років був редактором Zaxid.net (входить до медіахолдингу ТРК «Люкс») та ZIK (2004-2006), з 2018 входить до членів Наглядової ради Громадського телебачення.

І Остап Процик, і Ігор Балинський станом на зараз є позаштатними радниками мера Андрія Садового. Робота саме на цій посаді, як відомо, є неоплачуваною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *