ОСТАННІ НОВИНИ

На відновлення України Німеччина дасть ще 200 млн євро

Наталя Дуляба

|

Державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Йохен Флясбарт під час візиту до України оголосив, що ФРН виділить додаткові 200 млн євро на відновлення України. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на DPA.

За словами Флясбарта, який у федеральному уряді Німеччини відповідає за координацію зусиль із відновлення України, гроші будуть спрямовані на освіту, охорону здоров’я та питне водопостачання, а також на відбудову міст.

Перебуваючи в Києві, Флясбарт також наголосив на важливості підтримувати ключові сектори економіки України, як-то сільське господарство, «оскільки людям потрібні перспективи та робочі місця».

З урахуванням цієї суми Міністерство відновлення Німеччини загалом виділить уже близько 1 млрд євро на підтримку цивільного населення України з початку повномасштабної вторгнення РФ.

Нагадаємо, що Йохен Флясбарт приїжджав із візитом в Україну у квітні і тоді говорив про виділення 111 млн євро на потреби відбудови. При цьому він зауважував, що Берлін виходитиме з того, що ця українська інфраструктура згодом буде спільною європейською.

Як повідомляв Львівський портал, днями канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна продовжить постачати Україні зброю і вже готує зимовий пакет військової допомоги. Основний акцент – на засобах протиповітряної оборони.

Згодом президент України Володимир Зеленський уточнив, що йдеться про такі системи ППО як IRIS-T і Patriot, а також ракети до них. Цей пакет допомоги становить 1 млрд євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *