ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацювала робоча група щодо некритичних закупівель під час війни

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 20 жовтня, у Львівській ОВА відбулося перше засідання робочої групи, яка контролюватиме використання бюджетних коштів під час війни. Втім активісти, які другий місяць виходять на протести під обласну адміністрацію, кажуть, що представників громадськості до її складу наразі не включили. Про це повідомляє Львівський портал.

Як сповіщає пресслужба Львівської ОВА, на першому засідання робоча група заслухала доповіді щодо закупівель представників 15 територіальних громад: Львівської, Солонківської, Бориславської, Старосамбірської, Миколаївської, Новороздільської, Стрийської, Тростянецької, Сколівської, Славської, Великомостівської, Новояворівської, Яворівської, Шегинівської та Івано-Франківської.

Тендери громад стосувались доріг та ремонтів, тому також виступили посадовці департаменту дорожнього господарства та управління капітального будівництва ЛОВА.

Загалом робоча група розглянула 35 закупівель, оголошених протягом жовтня. Одну закупівлю на 5,2 млн грн, капремонт даху дитсадку у селі Прилбичі, мають скасувати. Проведення тендерів щодо ще п’ятьох громад рекомендували переглянути на сесіях відповідних рад.

Персональний склад цієї робочої групи у ЛОВА не уточняють. Відомо, що її очолює перший заступник голови ОВА Андрій Годик. На відеотрансляції першого засідання, крім нього, можна побачити ще низку осіб, найімовірніше, всі вони є посадовцями.

Зауважимо, що створення робочої групи щодо використання бюджетних коштів під час війни вимагала громадськість. Активіст та волонтер Святослав Літинський вже другий місяць поспіль разом із іншими небайдужими виходить на акції протесту під стіни ЛОВА з ініціативою «Спочатку дрони, потім – стадіони».

Щоп’ятниці львів’яни влаштовують мирну демонстрацію, вимагаючи, аби місцева влада на Львівщині підтримувала армію, а не витрачала бюджетні кошти на ремонти доріг, спортмайданчиків, будівництво та на інші некритичні проєкти.

На протест активісти зібрались і цієї п’ятниці, 20 жовтня. А вже пізно ввечері пресслужба ЛОВА повідомила про перше засідання робочої групи щодо використання бюджетних коштів під час війни, втім за словами самого Святослава Літинського, представників громадськості до її складу не включили.

«Нас вийшло понад 150 людей (за підписами). За результатами наших мітингів маємо: перегляд витрат ЛОВА та громад, розпорядження про заборону непріоритетних витрат, скасовано витрат на 38 млн грн. Також створено комісію про перегляд витрат, на жаль, без громадськості. Кошти армії не перерозподілені», – відзначив Святослав Літинський.

Він додав, що учасники руху «Спочатку дрони, потім – стадіони» вирішили й надалі продовжувати свої акції протесту щоп’ятниці о 16:30, адже більшість техніки та іншої допомоги для ЗСУ йде саме від бізнесу, а не з бюджету Львівської області.

Також учасники ініціативи вимагають, аби до новоствореної робочої групи при ЛОВА включили представників громадськості.

Зі свого боку у пресслужбі Львівської ОВА додають, що робоча група також засідатиме щоп’ятниці. Надсилати свої зауваження щодо некритичних закупівель на Львівщині всі охочі можуть на цю електронну скриньку: [email protected]. Всі заявки обіцяють розглядати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА, Святослав Літинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *