ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув львівський патрульний Назарій Андрушків

Андрій Котенський

|

Під час виконання бойового завдання на фронті загинув львівський патрульний Назарій Андрушків, який пішов боронити Україну із перших днів повномасштабного вторгнення рашистів в Україну. Про це повідомив Центр культури і дозвілля «Козівської селищної ради» звідки родом захисник.

Колектив висловлює щирі співчуття сім’ї Андрушків з приводу героїчної загибелі їхнього сина.

«Він зростав в нашому колективі на сцені, за кулісами, був терплячим, вічливим і сумлінним хлопцем. Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас», – йдеться у повідомленні.

За даними Zaxid.net, Назарій Андрушків був родом з селища Козова на Тернопільщині. У 2015 році прийшов працювати у патрульну поліцію, покинувши високооплачувану роботу. Проходив службу в підрозділі тактико-оперативного реагування (ТОР), а згодом у відділі тактичної підтримки Тac Team.

Перебував на фронті з перших днів повномасштабної війни. В одному з інтерв’ю він розповідав, що разом зі своїм підрозділом спершу ніс службу на Київщині, а згодом на півдні України. Загинув Назарій Андрушків під час виконання бойових завдань на сході України.

Назарій Андрушків був також одним із шести обвинувачених патрульних у смерті 22-річного львів’янина Володимира Клима, який загинув через удушення наркотиками, які проковтнув у гральному закладі у Львові.

Нагадаємо, 3 серпня 2021 року Галицький районний суд Львова оголосив вирок шістьом патрульним, яких звинувачували в смерті 22-річного Володимира Клима. Кожного з них засудили до 8 років тюрми. Поліцейські з вироком не погодились та подали апеляцію.

Мова йде про інцидент, що трапився ще у лютому 2018 року.

За версією поліції, патрульні проводили рейд лотерейних закладів, в одному з них інспектори зупинили 22-річного хлопця. При поверхневій перевірці в нього виявили пакет з невідомою речовиною. Далі львів’янин проковтнув цей пакетик та намагався втекти. Поліцейські затримали хлопця, вмовляючи виплюнути з’їдене, однак той задавився і знепритомнівши помер.

Натомість в обласної прокуратури була інша версія цього інциденту про перевищення повноважень. Там стверджували, що патрульні наносили потерпілому тілесні ушкодження, затягували руки пластиковими затяжками, несвоєчасно і неякісно надали медичну допомогу. У результаті чого, хлопець, що проковтнув пакет наркотиків, помер.

Справа досі перебуває на повторному розгляді в суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *