ОСТАННІ НОВИНИ

На Буковині військові ремонтували будинок командира й отримували бойові виплати

Наталя Дуляба

|

Начальник військової частини у Чернівецькій області відправив двох підлеглих ремонтувати свій будинок, а натомість виплачував їм таку зарплату, нібито вони воюють на фронті. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

За даними слідства, командир однієї із військових частин у Чернівецькій області доручив підлеглим сержанту та солдату зробити капітальний ремонт у власному будинку.

В Офісі генпрокурора України уточняють, що йдеться про командира батальйона однієї із бригад територіальної оборони. Більшість особового складу батальйону зараз виконує бойові завдання на сході. Проте фігуранти домовилися між собою про «взаємовигідну» угоду. Замість захисту країни, двоє підлеглих командира залишилися на Буковині, щоб робити ремонт у його приватному будинку.

За ремонт будинку комбата обидва військові отримували таку зарплату, як нібито вони воюють на фронті, включно зі щомісячними «бойовими» доплатами по 100 тисяч грн кожному.

«Начальник оформлював «присутність» військових на передових позиціях та забезпечував їм виплати, включно із доплатами за участь у бойових діях більше ніж протягом 9 місяців», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели низку обшуків, вилучили документацію та затримали двох «ремонтників».

Офіцеру інкримінують перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України), а сержанту і солдату – ухилення від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Слідство триває.

Нагадаємо, це вже далеко не перший подібний випадок в Україні, коли військове керівництво залучає підлеглих до будівництва власних будинків. Так, наприклад, на Одещині військові будували будинок заступнику командира батальйону, але за документами «воювали» на фронті й отримували відповідну зарплату.

А на Закарпатті до будівництва власного будинку солдат залучив військком. Втім у цьому випадку чоловіки не отримувати «фронтову» зарплату. Однак сам керівник військкомату відзначився ще й прихильністю до СРСР та Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *