ОСТАННІ НОВИНИ

Військові будували будинок свого керівника і отримували зарплату з «фронту», – ДБР

Ольга Денисяка

|

Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин Одещини, який майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Так, з серпня 2022 року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати для нього маєток під Одесою. Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 2 млн грн.

Наразі заступнику командира повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Зазначимо, що напередодні правоохоронці повідомляли про схожий випадок на Закарпатті. Там викрили військового комісара, який примусово залучав солдат для будівництва власного будинку. Окрім того, у майора знайшли символіку РФ та СРСР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *