ОСТАННІ НОВИНИ

На Дніпропетровщині викрили шпигуна «воєнкора» Татарського

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили і затримали мешканця Дніпропетровщини, якого восени 2022 року завербував на співпрацю з РФ російський «воєнкор» Владлен Татарський. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Йдеться про мешканця одного із міст поблизу Дніпра, двічі судимого за крадіжки, незаконне заволодіння авто, хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. За даними слідства, так званий «воєнкор» і російський пропагандист Владлен Татарський дистанційно завербував його восени 2022 року і запропонував співпрацю на користь РФ.

У поле зору ворожого блогера зрадник потрапив через власні антиукраїнські коментарі, які публікував на одному з прокремлівських Телеграм-каналів, пов’язаних з російським ГРУ.

Таким чином фігурант став агентом Головного управління Генштабу ЗС РФ. Він збирав розвіддані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів.

Для збору розвідданих чоловік регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути руху підрозділів ЗСУ.

Встановлено, що з листопада 2022 року по квітень 2023 року всю отриману інформацію зрадник дистанційно надсилав своєму «зв’язковому» – російському «воєнкору» Владлену Татарському. У подальшому кремлівський пропагандист передавав її представникам воєнної розвідки РФ.

Після ліквідації Татарського цьогоріч у квітні російський агент намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Втім спецслужби все одно його знайшли і затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь окупантів.

Українцю оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *