ОСТАННІ НОВИНИ

У Бериславі росіяни скинули з дрона вибухівку на авто: є жертви

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 13 жовтня, російські окупанти скинули з дрона на цивільний автомобіль вибухівку. Жінка, яка перебувала всередині, загинула, чоловіка поранено. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, війська РФ атакували цивільне авто орієнтовно о 10:10 год. 34-річна жінка, яка була у салоні, загинула, чоловіка з пораненнями забрали у лікарню.

Через скидання боєприпасу з дрона також поранення отримала літня жінка, яка йшла поблизу місця ураження.

Як додав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, пораненому чоловіку 36 років. Його госпіталізували у важкому стані.

«Це свідоме полювання за мирними мешканцями. Росіяни роблять це постійно, піднімають БПЛА, вистежують, скидають із дронів гранати… Немає сумнівів у тому, що російські військові бачили, що в авто їдуть цивільні – оптика БПЛА дозволяє це зробити. Але метою росіян є геноцид», – написав він.

Правоохоронці розслідують цю атаку армії РФ за ч.2 ст.438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

Нагадаємо, наприкінці вересня російські окупанти теж скинули вибухівку з дрона просто на мешканця Херсонщини. 78-річного чоловіка тоді госпіталізували у важкому стані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Андрій Єрмак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *