ОСТАННІ НОВИНИ

Базовий курс України – власне виробництво зброї і техніки, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Україна зосереджена на тому, аби налагодити власне виробництво військової техніки та зброї. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 12 жовтня.

«Очевидно, що базовий курс держави – це власне виробництво, це своя зброя, техніка, свої снаряди за всіма позиціями, які потрібні для сил оборони. Усе – від ракет і дронів до броньованої техніки та снарядів потрібних калібрів.

Мінстратегпром уже представив мені доповіді за кількома напрямами: «броня», ракети, ПТРК. На Ставці також була доповідь віцепрем’єра з інновацій щодо радіоелектронної боротьби. Розробляємо комплексну програму з усіх таких напрямів із чіткими термінами та обсягами», – сказав глава держави.

Водночас Володимир Зеленський подякував усім державам, які зараз допомагають Україні зброєю, снарядами та технікою, і відзначив, що на засіданні «Рамштайн» 11 жовтня вдалося досягнути нових домовленостей.

Крім того, президент наголосив на цифровізації обліку поставок у Збройні Сили України.

«Цифровізація дасть чітке розуміння, як забезпечуються наші воїни та де саме утворюються дефіцити і як вони заповнюються. Зокрема, для того, щоб ми могли показати кожному нашому партнеру інформацію щодо кожної поставленої одиниці зброї максимально оперативно. І щоб звіти тут, у Києві, не відрізнялися від реальних фактів на передовій», – підкреслив він.

Нагадаємо, про переведення всього паперового обліку в ЗСУ в електронний формат Володимир Зеленський заговорив у вересні. За його словами, таким чином забезпечення військових має пришвидшитись, а сама процедура стане більш прозорою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *