ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень в Україні 119 063 людей захворіло на ГРВІ, грип та COVID-19

Андрій Котенський

|

У жовтні в Україні почався епідемічний сезон. Серед населення зафіксовано зростання кількості респіраторно-вірусних захворювань. Лише за минулий тиждень зареєстровано 119 063 випадки захворювань (ГРВІ, COVID-19 та грип). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міністерства охорони здоров’я України.

За даними МОЗу, така кількість захворювань знаходиться в межах епідемічного порога, розрахованого для України (та на 13,4 % менше аналогічного періоду минулого епідемічного сезону). За перший тиждень жовтня до лікарень госпіталізовано 3 150 осіб, 1 776 – це діти до 17 років.

«Щороку в Україні реєструють близько 6 млн інфекційних захворювань, 98 % з яких припадає на грип та ГРВІ. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення – захворювання серця, нирок тощо. Найдієвіша профілактика грипу – щорічна вакцинація, яка є рекомендованою, однак не входить до переліку безоплатних вакцин. З початку жовтня в Україні доступні в аптеках дві вакцини – корейського та французького виробництва. Вони сертифіковані та пройшли державний контроль якості», – йдеться у повідомленні.

За даними МОЗу до аптек надходять понад 260 000 доз вакцини проти грипу. Серед них — 151 100 доз вакцини французького виробництва та ще 114 000 доз вакцини корейського виробництва. Всі вакцини наразі вже пройшли державний контроль якості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *