ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ нагадують про вакцинацію від грипу. Вакцина вже є продажу

Андрій Котенський

|

Вакцина від грипу їде в аптеки. Понад 114 000 доз південнокорейського виробництва вже пройшли державний контроль якості. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

За даними МОЗу, наразі державний контроль якості пройшла одна з вакцин проти грипу. Це чотиривалентна інактивована вакцина корейського виробництва. 114 600 доз вакцини (серія Q60223033) отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів та надходять у продаж до аптек.

Ще одна вакцина, яка буде доступною на українському фармринку – чотиривалентна інактивована вакцина виробництва Франції (серія X3E722V). 151 100 доз цієї вакцини наразі перебувають на лабораторному контролі Держлікслужби.

Після перевірки та позитивного висновку (про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів) вакцини використовують у медичних закладах або вони надходять у продаж до аптек.

У МОЗ нагадують, щороку в Україні реєструють близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких припадає на грип та ГРВІ. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення – захворювання серця, нирок тощо. Найдієвіша профілактика грипу – це щорічна вакцинація, яка є рекомендованою, однак не входить до переліку безоплатних вакцин.

Зростання захворюваності традиційно очікується із початку жовтня.

Важливо пам’ятати, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. Крім того, згідно з рекомендаціями НТЕГІ щодо поєднання вакцин — щеплення проти цих недуг можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *