ОСТАННІ НОВИНИ

Спійманого на хабарі суддю з Броварів відсторонили

Наталя Дуляба

|

9 жовтня Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Броварського міськрайонного суду, затриманого на хабарі у 4000 доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суддю відсторонили від роботи наразі на два місяці, тобто до 9 грудня. Його імені у САП не називають, однак як пише Суспільне, йдеться про суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського. 5 жовтня Вища рада правосуддя погодила його утримання під вартою.

Затримали суддю наприкінці вересня за вимагання 4000 доларів хабара. За ці гроші він обіцяв ухвалити «правильне рішення» у цивільній справі, суть якої полягала у стягненні боргу.

Встановлено, що 1000 доларів суддя отримав за прийняття рішення про витребування доказів у цій справі, ще 3000 доларів він хотів за винесення рішення по суті.

Дії судді кваліфікували за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років тюрми з трирісчним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Під час обшуків у судді Броварського міськрайонного суду вилучили сам хабар, а також знайшли його фото в образі Юлія Цезаря, грамоту та книгу про апокаліпсис державності як наслідок корупції в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *