ОСТАННІ НОВИНИ

Суддю з Броварів затримали на хабарі

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці викрили на корупції суддю Броварського міськрайонного суду Київської області. Він вимагав 4 тисячі доларів хабара за «правильне розв’язання питання» під час судового засідання. Про це повідомили в пресслужбі САП.

Слідством встановлено, що 3 тисячі доларів суддя отримав від представника однієї зі сторін у цивільній справі «за ухвалення рішення про стягнення боргу на користь позивача». Раніше суддя отримав частину неправомірної вигоди у сумі 1 тисячі доларів США за прийняття рішення про витребування доказів у цій справі.

«26.09.2023 у рамках спільної операції детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП та за оперативного супроводу СБУ викрили указаного суддю на одержанні другої частини неправомірної вигоди – 3 тис. доларів США», – йдеться в повідомленні.

27 вересня судді повідомили про підозру. Правова кваліфікація злочину – ч. 3 ст. 368 КК України. Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *