ОСТАННІ НОВИНИ

У Кремлі був шок, – Буданов про висадку десанту у Криму

Наталя Дуляба

|

Керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов заявив, що успішно висадкою десанту в окупованому Криму Україна зруйнувала черговий російський міф. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУР.

Так, за слова Буданова, дії українських спецпризначенців в Чорному морі та їхнє десантування на західному узбережжі Криму стали для російських окупантів шоком.

«У Кремлі був шок: у їхньому розумінні висадка в Криму – справа практично неможлива. Але вони побачили, що це цілком реально. Так було зруйновано черговий російський міф», – сказав він в інтерв’ю NV.

Зазначимо, що про успішну висадку українського десанту на узбережжі окупованого Криму стало відомо 4 жовтня. Бійці підрозділу спецпризначення «Артан» припливли на територію півострова і нанесли вогневе ураження рашистам. Про втрати ворога наразі публічно не відомо.

Згодом у ГУР уточнили, що розвідники висадились на західному узбережжі Криму, а також на Тендрівській та Кінбурнській косах. Після бою, у ході якого російські окупанти зазнали значних втрат, ворог спробував переслідувати українців на надводних швидкохідних патрульних катерах з підтримкою авіації.

Керівник воєнної розвідки Кирило Буданов згодом додав, що досвід висадки десанту Україна ще у 2022 році отримала завдяки трьом операціям зі звільнення ЗАЕС. Хоч вони були невдалі, але отримані знання спецпризначенці використовують саме під час десантування на території окупованого Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *