ОСТАННІ НОВИНИ

САП вимагає відсторонити мера Сум від роботи. Оновлено

Андрій Котенський

|

САП звернулась до суду з клопотанням про відсторонення від займаної посади мера міста Суми. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

9 жовтня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади мера міста Суми, якого спільно директором департаменту інфраструктури Сумської області викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди.

ОНОВЛЕНО: слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання та відсторонив мера Сум Олександра Лисенка від займаної посади на два місяці.

Як відомо, на початку жовтня, українські спецслужбовці затримали на хабарі мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міста.

Задокументовано, що вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємця 2 млн 130 тис. грн. При відмові платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

3 жовтня Олександру Лисенку та директору департаменту інфраструктури міста Олександру Журбі повідомили про підозру.

6 жовтня стало відомо, що міського голову Сум Олександра Лисенка, якому інкримінують хабарництво, випустили під заставу 3 мільйони гривень, її внесли напередодні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *