ОСТАННІ НОВИНИ

Мера міста Суми спіймали на хабарі

Маркіян Рой

|

Українські спецслужбовці затримали на хабарі мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міста. Про це повідомили в СБУ.

Правоохоронці викрили на корупції міського голову Сум та директора департаменту інфраструктури міської ради. Посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу.

Задокументовано, що вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємця 2 млн 130 тис. грн. При відмові платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

СБУ та НАБУ затримали обох фігурантів «на гарячому» під час отримання одного із траншів неправомірної вигоди розміром 1,4 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід.

ОНОВЛЕНО: ввечері 3 жовтня стало відомо, що меру Сум та його підлеглому вже оголосили підозру. Зараз вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *