ОСТАННІ НОВИНИ

Небензя каже, що у Грозі ховали «високопоставленого націоналіста»

Наталя Дуляба

|

Постійний представник Росії при ООН Васілій Небензя на засіданні 9 жовтня заявив, що у селі Гроза на Харківщині, де через російський удар загинули 52 людини, був похорон «високопоставленого українського націоналіста». Про це повідомляє Українська правда.

На засіданні Ради Безпеки ООН, яке Україна ініціювала через російський удар по селу Гроза, російський постпред стверджував, що трагедія відбулася рівно в той момент, коли Зеленський переконував Євросоюз у підтримці Україні на саміті ЄС в Іспанії.

Також він «виправдовував» удар тим, що на поминках у кафе в селі Гроза 5 жовтня, де, за останніми даними, загинуло 52 людини, були «українські нацисти».

«Відомо, що там в момент удару був похорон одного із високопоставлених українських націоналістів. Там було багато поплічників нацистів. Саме тому на знімках, що опубліковані після удару, є чоловіки призивного віку. Ми це чули вже неодноразово, коли київський режим звинувачував нас в ударах по магазинах, готелях і так далі. А потім з’являлося багато некрологів, в тому числі з іноземними прізвищами. Можливо, так само буде із Грозою», – сказав Небензя.

Як повідомляв Львівський портал, 5 жовтня російські окупанти обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Харківської області. Загинули 52 людини, втім ще п’ятеро вважають зниклими безвісти. Через нанесений ракетний удар криміналістам доводилось ідентифіковувати решти людських тіл за допомогою ДНК-експертиз.

За даними прокурорів, Росія атакувала кафе у Грозі тоді, коли там поминали загиблого військового. На поминальний обід прийшла половина села. Правоохоронці не виключають, що ракетний удар міг навести хтось із місцевих.

На наступний день після російського обстрілу у Грозу виїхали експерти ООН, щоб збирати більше інформації про це порушення Росією законів та звичаїв війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *