ОСТАННІ НОВИНИ

За три місяці росіяни хочуть мобілізувати 130 тисяч чоловіків, в тому числі на окупованих територіях України

Наталя Дуляба

|

До кінця 2023 року, тобто протягом наступних трьох місяців, росіяни збираються мобілізувати і відправити на війну 130 тисяч військових. Мобілізації до армії РФ підлягатимуть й мешканці тимчасово окупованих територій України. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, із 1 жовтня по 31 грудня росіяни планують мобілізувати 130 тисяч осіб. Зокрема незаконні мобілізаційні заходи пройдуть і на тимчасово окупованих територіях України. Найбільше планують «мобілізувати» на Луганщині, Донеччині й у Криму.

За даними українських партизанів, мобілізаційний план на тимчасово окупованих територіях України контролює особисто заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Мєдвєдєв, який у вересні приїжджав на захоплену Донеччину.

Нагадаємо, на тимчасово захопленій Херсонщині і Запоріжжі ще раніше створили так звані «федеральні комісаріати» й почали підготовку до мобілізації. Місцеві окупаційні адміністрації наголошують на тому, щоб чоловіки ставали «тимчасовий облік» у новостворених «військових комісаріатах».

А на окупованій Херсонщині чоловікам, які отримують російський паспорт, відразу вручають повістки у військкомат.

Тим часом у самій Росії активно вербують на війну мігрантів, аби не проводити мобілізацію росіян напередодні президентських виборів навесні 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *