ОСТАННІ НОВИНИ

Україна нарощує внутрішнє та спільне з партнерами виробництво зброї, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

Україна не лише отримує військову допомогу, але й нарощує власне та спільне з партнерами у НАТО виробництво зброї. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Росія помиляється, якщо думає, що може «перечекати» військову допомогу Україні. Україна буде тільки сильнішати, а російська агресія провалиться. Ми не просто веземо зброю в Україну. Ми нарощуємо внутрішнє виробництво та спільне виробництво з партнерами в НАТО та за його межами», – наголосив він.

Нагадаємо, за результатами свого візиту до США наприкінці вересня президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість зі Штатами про спільне виробництво зброї, зокрема систем ППО.

30 вересня у Києві пройшов перший Форум оборонних індустрій, який зібрав понад 250 компаній. Щодо співпраці у галузі вдалося укласти два десятки угод із закордонними компаніями. Йдеться про спільне виробництво, зокрема порохів та боєприпасів, обмін технологіями, постачання компонентів, підготовку персоналу для оборонної промисловості України.

Також під час форуму домовились започаткувати Альянс оборонних індустрій., до якого вже долучились 38 країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *