ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і США домовились спільно виробляти зброю, − Зеленський

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що за підсумками візиту до США має низку вагомих результатів, серед яких домовленість спільно виготовляти озброєння, зокрема, системи ППО. Про це президент заявив у відеозверненні.

«Дуже важливий візит у Вашингтон був, дуже вагомі результати. Зустріч із Президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби. І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю», – заявив Зеленський.

За словами президента, копродукція в «оборонці» зі Сполученими Штатами – це «історична річ».

«Нова промислова база, нові робочі місця – для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО. Готуємося створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю, щоб разом іще більше посилити свободу й захист життя.Це матиме глобальні позитивні результати», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Вашингтоні. Це другий візит Зеленського до Вашингтона після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Президент США Джо Байден зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі. Згодом Джо Байден оголосив про новий транш допомоги Україні.

Новий пакет військової допомоги США для України вартістю 325 млн доларів включає системи протиповітряної оборони Avenger, ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для HIMARS та низку іншого озброєння.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *