ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів про результати Форуму оборонних індустрій

Наталя Дуляба

|

Під час першого Форуму оборонних індустрій, який напередодні відбувся у Києві, вдалося укласти два десятки угод із закордонними компаніями щодо співпраці в галузі. Про це розповів президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 30 вересня.

«Наші виробники підписали на форумі 20 документів із компаніями-партнерами. Це угоди, меморандуми, кожен такий документ стає потім новим виробництвом або посиленням наявної співпраці. Це домовленості про спільне виробництво, це обмін технологіями, це постачання компонентів. Виробництво порохів, виробництво боєприпасів. Це підготовка персоналу для нашої «оборонки». Окремо й дуже уважно розвиваємо українське виробництво дронів, наземних та морських автономних систем», – сказав глава держави.

Загалом Форум оборонних індустрій Володимир Зеленський назвав «дуже успішним» і вважає, що для розвитку української оборонної промисловості розпочався «справді новий етап».

За словами президента, такий захід засвідчив глобальний інтерес до можливості працювати в Україні та з Україною в сфері оборони, зокрема й у виробництві зброї. Учасники форуму домовились започаткувати Альянс оборонних індустрій.

«Наш новий формат з оборонними компаніями – Альянс оборонних індустрій – станом на цей вечір має вже 38 компаній-учасниць. Вони представляють 19 країн світу. Це Сполучені Штати, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі, Литва, Латвія та Естонія, також це Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія. Для старту це дуже потужно, і робота триває. Ще компанії будуть приєднуватися», – підкреслив Володимир Зеленський.

Загалом участь у Форумі оборонних індустрій взяли понад 250 компаній. Десятки з них – це українські компанії.

Крім того, Володимир Зеленський хоче налагодити виробництво систем протиповітряної оборони  в Україні: «Працюємо над тим, щоб в Україні виробляти такі потрібні нам системи ППО… Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватися. Я дякую всім, чия робота – саме такі результати для України».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *