ОСТАННІ НОВИНИ

Перші вихованці ліцею Академії сухопутних військ склали присягу

Наталя Дуляба

|

1 жовтня, у День захисника й захисниці України та свято Покрови Пресвятої Богородиці, військову клятву склали перші вихованці ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі вишу.

Урочистості відбулися на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» у столиці. Крім президента Володимира Зеленського, на заході були присутні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров та інші представники військово-політичного керівництва.

«Це надзвичайно відповідальна та насправді історична подія, яка закладає нову віху в існування нашого вишу. Відтепер ми маємо можливість навчати, виховувати та гартувати ще молодші покоління захисників України, які у перспективі поповнять вже курсантські лави нашого навчального закладу.

Пишаюсь юнаками та дівчатами, які серед перших опановують військову науку у стінах нашого новоствореного Військового ліцею. Переконаний, що своїм сумлінним навчанням, працьовитістю, прагненням до саморозвитку ви сягнете нових освітніх горизонтів та станете гідними захисниками й захисницями України», – звернувся ло ліцеїстів начальник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук.

Нагадаємо, військовий ліцей Національної академії сухопутних військ є новоствореним навчальним закладом. Знаходиться він у Червонограді.

Тут юнаки та дівчата віком 15-16 років здобуватимуть повну загальну середню освіту та поглиблену допрофесійну підготовку військового спрямування для подальшого навчання у військових вишах України. Термін навчання у ліцеї – два роки (10-11 класи).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: АСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *