ОСТАННІ НОВИНИ

До суду скерували справу Януковича про угіддя «Сухолуччя»

Маркіян Рой

|

Справу щодо заволодіння мисливськими угіддями «Сухолуччя» у Київській області колишнім Президентом Віктором Януковичем та його спільниками скерували до суду. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

У справі проходять колишній президент України та ще троє осіб, яких обвинувачують у заволодінні земельною ділянкою лісового фонду на території Сухоульчської сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад два мільйона гривень.

Як вже повідомлялось, у 2007 році колишній Президент (на момент вчинення злочину – прем’єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття із державної власності вищевказаної землі.

Для реалізації злочинної схеми спільники колишнього Президента залучали своїх наближених осіб, які звертались до Київської обласної державної адміністрації із заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом про зміну цільового призначення вказаних ділянок, що надалі дозволяло безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній колишньому Президенту.

Згодом, у 2009-2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався експрезидентом для особистих потреб.

Дії колишнього Президента кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, що суд дозволив арештувати експрезидента України Віктора Януковича за підписання «Харківських угод» на користь Росії, всупереч Закону України «Про міжнародні договори України».

Також у лютому ДБР повідомило Януковичу нову підозру у підбурюванні до дезертирства.

Як встановило слідство, 24 лютого 2014 року колишній президент під час втечі схилив начальника Служби безпеки Президента України до дезертирства.

Раніше Януковичу та іншим високопосадовцям повідомили про підозру у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень під час «зачистки» Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Розслідування щодо злочинів групи Януковича тривало вісім років. За цей час слідчі зібрали понад півтори тисячі томів доказів.

Слідство встановило, що через їхні дії за три дні загинуло 76 мітингувальників і ще понад 800 отримали поранення.

Нагадаємо, що прокурори завершили розслідування щодо екскерівництва МВС, що було частиною групи Януковича. Силовики організовували поставку російських боєприпасів, які застосовувалися проти населення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *