ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники Львова не оплачують штрафи за неякісну роботу. Найбільші порушники

Наталя Дуляба

|

Приватні перевізники, які працюють на автобусних маршрутах у Львові, не поспішають сплачувати штрафи за виявлені порушення під час роботи, тому боргують місту сотні тисяч гривень. Про це 28 вересня під час сесії Львівської міськради розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Борг у перевізників був ще за 2021 рік, коли на них виписали 500 штрафів на 850 тисяч грн, але реально було сплачено менше 10% від суми. За словами Забарила, чимало компаній намагались оскаржувати накладені штрафи у суді, втім у 2022 році таки були змушені виплатити заборгованість.

Протягом 2022 року за неякісні виконання рейсів та інші порушення на приватних перевізників наклали 384 штрафи на 652 800 грн. Найбільшими порушниками були:

  • ТзОВ «Фіакр Львів» – 138 порушень;
  • ПАТ «Львівське АТП 14630» – 120 порушень;
  • ТзОВ «Міра і К» – 111 порушень.

На ТзОВ «Успіх БМ» торік наклали лише п’ять штрафів, ще сім штрафів дісталось і комунальному АТП-1.

Водночас станом на вересень 2023-го на львівських перевізників склали ще 530 актів на 900 тисяч грн. Наскільки активно вони оплачують ці штрафи, Олег Забарило не уточнив.

Утім станом на вересень 2022 року заборгованість перевізників становила більше 1 млн грн. Цю суму не сплатили саме фірми концерну «Екопастранс» (ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630», ТзОВ «Фіакр Львів»).

Нагадаємо, перевізники, які виграють конкурс на обслуговування певного автобусного маршруту у Львові, укладають із містом договори. У них із 2018 року є чітко прописані права й зобов’язання сторін.

Зокрема, фірма повинна дотримуватись затвердженого графіку руху, випускати на маршрут визначену кількість автобусів, підтримувати належний стан машин і салонів тощо. Якщо вона порушує умови договору, її штрафують.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *