ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вдруге не підтримали заборону на забудову мікрорайону Під Голоском

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада з другої спроби не змогла підтримати петицію львів’ян про заборону забудови багатоповерхівками густозаселеного мікрорайону Під Голоском і створення там рекреаційної зони. «За» на сесії 28 вересня проголосували лише 32 депутати.

Авторкою петиції була Анастасія-Марія Сейко. Вона вимагала вберегти від висотної забудови 22 га землі у мікрорайоні Під Голоском, яка перейшла у приватну власність. Частина цієї території входить до рекреаційної зони.

Львів’яни просили, щоб мерія провела незалежне обстеження лісу навколо пагорбу у цьому мікрорайоні, заборонила забудову у межах рекреаційної зони Р-3 і залишила без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, де будівництво не несе загрози знищення зеленої зони.

Крім того, роздані у приватну власність 22 га землі мешканці вимагали повернути назад у власність Львова й створити тут регіональний ландшафтний парк «Малоголосківські пагорби».

Вперше петицію Львівська міська рада розглядала 24 серпня, однак коли її виставили на голосувала, частина депутатів відразу покинула сесійну залу. Тому для підтримки цієї ініціативи львів’ян забракло голосів.

Тепер петицію винесли на розгляд мерії вдруге, для її ухвалення депутатам не вистачило одного голосу.

Львівський портал подає поіменний результат голосування:

 

Нагадаємо, про схему з роздачею більше 20 га комунальної землі у мікрорайоні Під Голоском стало відомо на початку квітня завдяки журналістському розслідуванню.

З’ясувалось, що Львівська міська рада безкоштовно роздала ділянки членам садового кооперативу, пов’язаного з двома депутати міськради Олексію Різнику і Юрію Ломазі. Потім ці землі викупила компанія «ФЛО Львів» і перепродала низці інших фірм, які мають стосунок до будівельної компанії Auroom. Детальніше про цю схему читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *