ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни вимагають вберегти від забудови 22 га землі на Під Голоском

Наталя Дуляба

|

Львівську міську раду просять вберегти від висотної забудови 22 га землі у мікрорайоні Під Голоском, яка перейшла у приватну власність. Частина цієї території входить до рекреаційної зони. Відповідну петицію зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій.

Авторкою петиції є Анастасія-Марія Сейко, вона вимагає зберегти 22 га зеленої зони у мікрорайоні Під Голоско від забудови багатоповерхівками. Це хочуть зробити незважаючи на те, що значна частина належить до земель рекреації.

«Потенційна втрата цієї зеленої зони, що слугує для відпочинку та рекреації для багатьох мешканців Львова, а також природного укріплення мікроклімату нашого міста, є неприпустимою. Ми розуміємо, що розвиток міста потребує нових будівель та інфраструктури, проте важливо забезпечити баланс між економічними і соціальними потребами та збереженням природних ресурсів. Ця зона не тільки є цінними зеленими легенями для жителів, але й виконує функцію збереження біорізноманіття та підтримує екологічну рівновагу в місті», – вказано в тексті петиції.

Також львів’яни закликають провести незалежне обстеження лісу навколо пагорбу у мікрорайоні, включно з 22 га садових ділянок, які перейшли у приватну власність, та облікувати цю землю.

Також мешканці наполягають, аби мерія Львова заборонила забудову у межах рекреаційної зони Р-3, залишила без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, де будівництво не несе загрози знищення лісу.

Крім того, жителі мікрорайону просять повернути ділянки з лісом у власність громади і створити тут регіональний ландшафтний парк «Малоголосківські пагорби». На приватному власнику натомість запропонувати інше місце під забудову.

Для того, щоб Львівська міська рада розглянула цю петицію, потрібно 500 голосів. Збір підписів триватиме до кінця вересня.

Нагадаємо, про схему з роздачею більше 20 га комунальної землі у мікрорайоні Під Голоском стало відомо на початку квітня завдяки журналістському розслідуванню.

З’ясувалось, що Львівська міська рада безкоштовно роздала ділянки членам садового кооперативу, пов’язаного з двома депутати міськради Олексію Різнику і Юрію Ломазі. Потім ці землі викупила компанія «ФЛО Львів» і перепродала низці інших фірм, які мають стосунок до будівельної компанії Auroom. Детальніше про цю схему читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *