ОСТАННІ НОВИНИ

«Батальйон Лондон». Журналісти знайшла Фукса, Довбенка та інших «підданих» корони

Андрій Котенський

|

Українські журналісти-розслідувачі навідались до однієї із найдорожчих столиць світу – Лондона, де найбагатші українці вже не перше десятиліття роблять значні інвестиції та надійної схованки, повідомляє Українська правда.

Окрім коштовних апартаментів найбагатшого українця Ріната Ахметова біля Гайд парку. Одного з найдорожчих у світі маєтків Віктора Пінчука у Кенсігнтоні, колишньої станції метро у власності олігарха Дмитра Фірташа, апартаментів у центрі Лондона, які пов’язані з оточенням президента Володимира Зеленського по студії Квартал 95, зокрема, з помічником президента Сергієм Шефіром стало відомо про нові адреси і імена «нових» українців, які «прописались» у Лондоні зовсім нещодавно.

Зокрема, журналістам у Лондоні вдалося поспілкуватися із підсанкційним олігархом Павлом Фуксом і юристом Андрієм Довбенком, який перебуває в Україні у розшуку.

Фукс зокрема сказав, що планує повернутися до України після закінчення війни, оскільки тоді “відкриється вікно можливостей” для ведення бізнесу. За його словами, він має у Британії посвідку на проживання з 2017 року.

Фукс розповів, що за півтора роки не бачився у Лондоні з жодними українськими політиками, чи бізнесменами. Щодо підозри СБУ і ОГП від 2023 року він сказав, що «йому закидають, що він російський громадянин». Також Фукс розповів, що не займається бізнесом в Британії, а дбає про сім’ю і виховує дітей.

Юрист Довбенко під час зустрічі із журналістом не підтвердив і не спростував інформацію, що оформляє у Британії політичний притулок. Він сказав, що поки повертатися в Україну не планує і «пропрацьовує стратегію захисту».

«Я думаю, що вони не розібралися, думаю, вони помиляються. Я зовсім не причетний до цих дій, в яких мене звинувачують», – сказав Довбенко.

Також Довбенко додав, що слідство нібито не може його знайти, хоча він повідомив слідству свою адресу проживання у Лондоні. Юрист вважає, що слідство імітує, що не може його знайти.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук організатора злочинної групи у справі щодо махінацій з арештованим майном АРМА юриста Андрія Довбенка. 30 червня стало відомо, що САП завершила досудове розслідування справи юриста Довбенка.

16 травня СБУ і ОГП повідомили про оголошення підозри підсанкційному олігарху Павлу Фуксу і топменеджменту його компаній, які проводили мільярдні фінансові махінації.

За даними слідства, підконтрольний олігарху холдинг за безцінь викупав у збанкрутілих банківських установ права вимоги до підприємств енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей.

В подальшому топменеджмент компаній шляхом юридичних та банківських маніпуляцій здійснював прихований продаж корпоративних прав і цілісних майнових комплексів, які були попередньо викуплені учасниками схеми за цінами значно нижче ринкових.

При цьому вони не сплачували податок на додану вартість та податок на прибуток, завдавши збитків на суму майже 100 млн грн, наголосили правоохоронці.

30 червня стало відомо, що український олігарх Павло Фукс, який заробив статки в Росії і перебуває під українськими санкціями, має посвідку на проживання у Великій Британії після отримання спеціальної візи для багатих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *