ОСТАННІ НОВИНИ

«Бавовна» й надалі буде квітнути у Криму, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Українські військові продовжують бойову роботу зі знищення пунктів управління й штабів росіян, таких цілей в окупованому Криму ще багато. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Коментуючи удар по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі, вона зауважила, що це ураження такої цілі має відразу кілька значень.

«Влучання у такий об’єкт – це не тільки дуже потужний вогневий результат, а й морально-психологічний. Керування військами, безперечно, зазнало втрат, воно порушене, тобто налагодженої системи нема. А час на її відновлення – це час для реалізації наших задумів», – пояснила Наталія Гуменюк.

За її словами, Збройні Сили України продовжують бойову роботу, тож «бавовна» в окупованому Криму буде й надалі.

«Таких цілей у Криму у нас є багато. Розкривати всі деталі ще зарано, хай сюрпризів для окупантів буде ще більше, хай вони не знайдуть на них протидії. Зараз ми можемо констатувати: продовжуємо точну бойову роботу по законних військових цілях. Тобто бавовна буде квітнути, сезон триває. Те, що можна буде знати, ми обов’язково будемо розповідати», – підкреслила речниця Сил оборони півдня.

Водночас Наталія Гуменюк наголосила: після ураження російських штабів і пунктів управління окупанти всіляко намагаються відігратись на цивільних, тож активно б’ють по прифронтових територіях.

«Ми продовжуватимемо бойову роботу й намагатимемося захистити тих на прифронтових територіях, на кого ворог тисне», – запевнила вона.

Нагадаємо, 22 вересня українські військові уразили штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Цю спецоперацію назвали «Крабова пастка». Сили ССО дізнались, коли вище військове керівництво окупантів збереться на нараду, передали цю інформацію Повітряним Силам, які в потрібний момент успішно влучили у ціль.

Керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов зі свого боку відзначив, що внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту в Севастополі загинули щонайменше 9 людей, ще 16 отримали поранення. Йдеться саме про вище керівництво ЧФ.

Серед важкопоранених – командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку Олександр Романчук, командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ Олег Цеков. Про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова у ГУР поки інформації не мають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *