ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче використати зиму як зброю проти України, – Байден

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден стверджує, що Росія збирається використати зиму як зброю проти України, тому щоб протистояти новим атакам, Штати надають нові системи протиповітряної оборони. Про це він сказав по завершенню зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Вашингтоні.

«Зараз дні стають холоднішими, а Росія хоче використовувати зиму як зброю проти України. Але Україна продовжує боротися, а ми будемо її підтримувати. Я затвердив ще один транш військової підтримки Україні: більше боєприпасів, протитанкової зброї та систем ППО. Ми будемо підтримувати вас у найхолодніші і найтемніші дні року», – відзначив американський президент.

Джо Байден зауважив, що додаткові батареї Hawk та інші системи ППО, які отримає Україна, дозволять їй захистити свої зерносховища й електростанції від російських ударів, а також зберегти життя українців.

Також Байден наголосив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі за волю і суверенітет. А сам Владімір Путін, який хотів підкорити Україну, зламати підтримку від західних партнерів, помилився.

«Україна незламна, вона не завойована, бо ніщо не може подолати ту волю, яка горить у серцях людей», – підкреслив американський президент.

Нагадаємо, під час візиту Володимира Зеленського до Штатів США оголосили надання Україні нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Втім у ньому немає далекобійних ракет ATACMS, які тривалий час просить Київ. Натомість американці суттєво посилюють українську ППО, бо у Білому домі вважають, що саме це зараз є найбільшою потребою України.

Зі свого боку Зеленський вважає, що Україна отримає далекобійну зброю «через певний час», адже продовжує наполегливо працювати над цим.

Крім того, президент України заявив, що за підсумками візиту до США вдалося досягнути низки вагомих результатів, серед яких – домовленість спільно виготовляти озброєння, зокрема, системи ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *