ОСТАННІ НОВИНИ

Експерта МОН, який висміював незалежність України, звільнили

Наталя Дуляба

|

З Міністерства освіти звільнили експерта Андрія Василенка, який публічно у соцмережах знецінював Україну як незалежну державу. Про це повідомив сам міністр освіти України Оксен Лісовий.

«Наказ про звільнення Андрія Василенка підписано. Від завтрашнього дня він більше не обійматиме жодної посади в Міністерство освіти і науки України. Таке рішення ухвалено за результатами дисциплінарного провадження, яке ми порушили у міністерстві напередодні… Усі наші вчинки мають наслідки. Для Василенка сьогодні – це звільнення», – відзначив глава МОН.

Водночас Оксен Лісовий додав, що, на його думку, людина, яка ставить під сумнів незалежність України, не має права обіймати державні посади.

Нагадаємо, скандал із працівником МОН Андрієм Василенком розгорівся наприкінці серпня, адже з’ясувалось, що той у Facebook дублює меседжі російської пропаганди, вихваляє СРСР і ставить під сумнів доцільність проголошення Незалежності України.

У своєму дописі експерт Міносвіти України переконує, що підґрунтям до проголошення Незалежності України стала пропаганда, яка ввела «дурних українців в оману», що «москаль з’їв всю ковбасу». Тому, на його думку, Україна покинула «квітучий» СРСР.

У МОН Андрій Василенко працював державним експертом у групі з питань цифрової трансформації освіти і науки.

Після суспільного обурення такими висловлюваннями на одіозного посадовця відреагувало Міносвіти. У відомстві засудили поведінку Василенка й розпочали дисциплінарне провадження.

Сам міністр Оксен Лісовий заявив, що Андрію Василенку запропонували самому звільнитись, однак він відмовився. Втім глава МОН наголосив, що таким персонам у міністерській команді не місце.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *