ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнять експерта МОН, який висміяв Незалежність України, – Лісовий

Андрій Котенський

|

Працівнику МОН Андрію Василенку, який висміяв незалежність України та країн Балтії,  запропонували написати заяву на звільнення. Його в будь-якому випадку очікує звільнення. Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий, повідомляє Суспільне.

Міністр освіти Оксен Лісовий прокоментував висловлювання працівника МОН Андрія Василенка, який у своєму дописі в Facebook хвалив радянську окупацію Литви та знецінював незалежність України.

«Абсолютно ганебна поведінка. Я не знаю навіть, яку треба мати плутанину в голові, щоб не розібратися в цьому інформаційному полі, в елементарних речах, маючи стільки джерел. Чи це жертва якоїсь пропаганди? Я навіть не знаю, як пояснити, коли молода людина має такий рівень абсурду в голові», – прокоментував Оксен Лісовий.

Після розголосу у МОН розпочали щодо Василенка дисциплінарне провадження.

«Людині було запропоновано написати заяву на звільнення, вона відмовилася. Тому ми йдемо через дисциплінарку, бо для держслужбовця – це неприйнятний рівень, по-перше, в публічних висловлюваннях, а по-друге, у світогляді. У нашій команді таким людям не місце. Звільнення можна очікувати, навіть якщо людина потім буде оскаржувати це в суді. Я з такою людиною в команді не буду працювати», – заявив Лісовий.

Міністерство освіти і науки України видало наказ про порушення дисциплінарного провадження щодо державного службовця Андрія Василенка, державного експерта в експертній групі з питань цифрової трансформації освіти і науки, який опублікував допис, що дублює меседжі російської пропаганди та ставить під сумнів доцільність проголошення Незалежності України.

Він переконаний, що не репресії режиму стали підґрунтям проголошення Незалежності України, а пропаганда, яка ввела дурних українці в оману, що «Москаль з’їв всю ковбасу», а тому Україна покинула «квітучий» СРСР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *