ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повернула з РФ ще трьох дітей

Андрій Котенський

|

Україна повернула з Росії та тимчасово окупованих територій ще трьох дітей. Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

«Днями з ТОТ і РФ вдалося повернути трьох дітей на рідну землю. Робота щодо повернення українських дітей додому триває. І вже дві дівчини та хлопець зустрілися зі своїми рідними. Їм по 14-15 років», – повідомив Дмитро Лубінець.

За його словами, один із хлопчиків, яких вдалося повернути в Україну мріє стати поліцейським, щоб захищати людей.

«Попереду в дітей – реабілітація, підтримка психолога та юристів», – додав Дмитро Лубінець.

Нагадуємо, що в разі порушення прав, незаконного переміщення чи депортації можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за телефонами 0800501720 та 0442997408, а також сповістити електронною поштою: [email protected].

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 8 версня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *