ОСТАННІ НОВИНИ

У Сасово шершень убив чоловіка

Андрій Котенський

|

На Закарпатті після нападу шершня помер 47-річний чоловік. Трагічний випадок трапився у селі Сасово, повідомили у Закарпатському центрі екстреної медичної допомоги.

За даними медиків на лінію «103» надійшов виклик – алергічна реакція на укус шершня. Вже за шість хвилин бригада була на місці, на жаль, чоловік на цей час вже був мертвий. Зі слів сімейного лікаря, якого ще раніше викликала родина, він ввів медикаменти і вже близько 10 хвилин проводив серцево-легеневу реанімацію, однак безуспішно.

Зі слів родичів, чоловік ніколи не скаржився на проблеми із здоров’ям. Будь які алергічні прояви на укуси бджіл та ос не спостерігалися. Стан чоловіка стрімко погіршився коли шершень ужалив його у передпліччя і йому стало важко дихати…

«В таких випадках критично важливо негайно викликати «швидку», бо кожна втрачена секунда має значення. Остаточно причину смерті чоловіка встановить судово-медична експерта – йдеться у повідомленні.

Загалом, з початку літнього періоду медики закарпатської «швидкої» 82 рази виїжджали на виклики з приводу укусів комах. Жодного смертельного випадку за цей період не зафіксовано. Це перший – із трагічним наслідками.

Служба «103» нагадує, що укус шершнів для алергиків та астматиків може призвести до летальних наслідків. Найбільш небезпечні укуси у голову, шию, грудну клітку, живіт, що може призвести до набряку дихальних шляхів і смерті від задухи.

Перша домедична допомога при укусах комах

  • Видаліть жало, якщо воно залишилося в шкірі.
  • Промийте місце укусу з водою та милом.
  • Покладіть холодний компрес на місце укусу
  • Прийміть антигістамінні препарати.
  • Пийте багато води або солодкого чаю.

Якщо у вас хоча б раз була анафілаксія (сильна алергічна реакція) у відповідь на укуси, майте при собі готовий розчин адреналіну (епінефрину) дня ін’єкцій у шприц-ручці. Препарат продається вже готовим до застосування і залишається тільки вколоти у м’яз ноги. Адреналін має дію, яка протилежна дії гістаміну, — він розширює бронхи і звужує судини, тож відновлює дихання і тиск.

ЗАСТОСУВАННЯ ЦЬОГО ПРЕПАРАТУ МОЖЛИВО ТІЛЬКИ ПІСЛЯ КОНСУЛЬТАЦІЇ ІЗ СВОЇМ СІМЕЙНИМ ЛІКАРЕМ АБО ЛІКАРЕМ-АЛЕРГОЛОГОМ.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у липні 2022 року на Закарпатті від укусу шершнів загинуло двоє чоловіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *