ОСТАННІ НОВИНИ

«Вагнерівців» у Білорусі вербують до ПВК Лукашенка, – Рух спротиву

Наталя Дуляба

|

Режим самопроголошеного президента Білорусі Алєксандра Лукашенка створює власну приватну військову компанію на базі «вагнерівців» із Росії. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними українського підпілля, всім «вагнерівцям» в Білорусі, які не захотіли підписувати контракт з Міноборони РФ та їхати на війну в Україну, запропонували перейти до складу лукашенківської ПВК «ГардСервіс».

Ця приватна військова компанія постійно тренується в Маріній Горці Мінської області на базі колишнього центру спеціальної підготовки «Динамо». Основне її завдання – залучення для протидії опозиції при несприятливому політичному сценарію для білоруського диктатора.

У Центрі національного спротиву зауважують, що «ГардСервіс» у 2019 році створено спеціальним указом Лукашенка. Цю ПВК пов’язують зі соратником білоруського очільника Віктором Шейманом.

Члени білоруського підпілля кажуть, що «ГардСервіс» зараз пропонує роботу в одній із країн центральної Африки: охороняти об’єкти та навчати місцевих військових. Контракт із ПВК підписали ті найманці, які не захотіли продовжувати службу в структурі ЗС РФ.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, станом на кінець липня у Білорусі перебували приблизно 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». Вони прибули відразу після провального «маршу справедливості» Євгенія Прігожина наприкінці червня.

Сам Лукашенко з цього часу почав погрожувати «вагнерівцями» сусіднім країнам, зокрема Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *