ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський каже, що корупційні скандали не пов’язані з допомогою Заходу

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський стверджує, що корупційні скандали, що виникли в Україні, є суто «українськими кейсами» і не пов’язані з будь-якою допомогою, яку надають західні партнери. Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Наголошу, що всі ці випадки (корупційні скандали, – ред.) не пов’язані з допомогою від наших партнерів. Тобто йдеться не про зброю від партнерів, не про гроші на зброю, не про гроші для бюджету, призначені на зарплати, пенсії та соцдопомогу. Це інші справи, це українські кейси. Але так чи інакше для мене це не має значення. Ми будемо боротися і переможемо у цій війні (маючи на увазі війну з корупцією, – ред.)», – заявив глава держави.

Водночас він визнав, що подібні корупційні скандали і все, що стосується правосуддя й справедливості, зараз є «дуже чутливим питанням» для українців, які борються за інші цінності.

«Ми не можемо жити так, як раніше, як це було десятиліттями. Важливо, як це буде після війни і перемоги: інша країна, інший народ, інше покоління, інший шлях», – зауважив Володимир Зеленський.

На запитання журналіста, чи здатний він впровадити зміни, необхідні для виходу на цей «новий шлях», президент України відповів: «У мене немає іншого вибору, тут у мене немає альтернативи та й я її не хочу. Ми не хочемо мати жодних компромісів із будь-якими людьми, не тільки корумпованими, а навіть із думками про це».

Нагадаємо, після низки корупційних скандалів у Міністерстві оборони його очільника Олексія Резнікова таки відправили у відставку. Новий міністром оборони призначили ексголову Фонду держмайна Рустема Умєрова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *