ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Володимир Гера виборов ще одну медаль на Invictus Games

Наталя Дуляба

|

Львів’янин Володимир Гера здобув ще одну срібну медаль на Іграх Нескорених, які проходять у німецькому Дюссельдорфі. Цього разу він став другим у метанні диску. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

32-річний спортсмен завоював «срібло» в категорії IF7 на метанні диску з результатом 10.50. Днем раніше він також здобув срібну медаль у штовханні ядра (та ж категорія ІF7).

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних Сил України. Проходив службу у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. 1 вересня 2014 року під час боїв поблизу луганського аеропорту отримав поранення, внаслідок якого був уражений спинний мозок.

Нині Володимир служить у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Зазначимо, що Invictus Games-2023 (Ігри Нескорених) проходять з 9 по 16 вересня у Дюссельдорфі, Німеччина. Крім Володимира Гери, у складі збірної України змагаються ще двоє представників Львівщини: Павло Лучків та Дмитро Козак.

Ці міжнародні змагання паралімпійців започаткував у 2014 році британський принц Гаррі, герцог Сассекський. У них беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

У 2022 році українська збірна здобула на Invictus Games 16 медалей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *