ОСТАННІ НОВИНИ

12 вересня Львів прощається ще з двома загиблими захисниками

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 12 вересня, Львів проведе в останню путь Віталія Самольотова та Петра Бардака, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону обох воїнів розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Відтак Віталія Самольотова поховають на Личаківському кладовищі. А Петро Бардак вічний спочинок знайде на кладовищі у рідному селі Ліщин (колишнього Жидачівського району) Львівської області.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану полеглим захисникам, а також утриматися в цей час від від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Віталій Самольотов (07.02.1975 – 06.09.2023) народився в селі Туїм (Республіка Хакасія, РФ). У 12-річному віці переїхав до своєї бабусі до Львова.

Навчався у СЗШ №40. Після завершення навчання займався реставрацією церков. Протягом останніх 15 років працював у ресторанній сфері у Львові. У вільний час захоплювався рибальством, обожнював собак.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у лавах 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

У Віталія Самольотова залишилися родина та друзі.

Петро Бардак (31.07.1990 – 01.08.2023) був уродженцем села Ліщин Львівської області.

Навчався у тамтешній школі, згодом вступив до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 села Грусятичі. Після завершення навчання проходив військову службу в Полтаві.

Згодом працював у ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району». У вільний час захоплювався рибальством та футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Боронив державу на східному напрямку.

У Петра Бардака залишилися мама, двоє сестер та двоє братів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *