ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий ЗСУ створив петицію з вимогою відкрити реєстр декларацій чиновників. Доповнено

Ольга Денисяка

|

На сайті президента зареєстрували петицію з вимогою накласти вето на законопроєкт №9534 та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників. Відповідну петицію створив військовий Олександр Ябчанка.

«Закликаю Президента України Володимира Зеленського повернути до Верховної Ради проєкт закону № 9534 «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» з вимогою негайно забезпечити публічний доступ до реєстру декларацій без очікування річного терміну (накласти вето з пропозиціями» , – йдеться в тексті петиції.

Голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін зазначив, що петиція набрала необхідні голоси за три години – це рекорд підписання українцями петицій до президента за весь час існування цього інструменту.

Напередодні Рада відновила декларування для чиновників, але без відкриття реєстрації. Поіменний список нардепів, які проголосували проти, утрималися, або взагалі проігнорували процес голосування  – тут

У Зеленського вже запитали підпише він закон, чи накладе вето. Він відповів, що ухвалить рішення щодо підписання закону лише після консультацій. 

У НАЗК заявили, що на закон потрібно накласти вето через низку «небезпечних норм». Закон про відновлення декларації потрібен для початку переговорів про вступ до ЄС, а також є «структурним маяком» у меморандумах з МВФ за програмою розширеного фінансування

Нагадаємо, що обов’язкове декларування доходів скасували на початку 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *