ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відповів, чи підпише закон про декларування

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалить рішення щодо підписання закону про декларування лише після консультацій, передає Радіо Свобода.

«Я попросив віцепрем’єрку Стефанішину провести консультації. Після них я приймаю рішення. Їх два», – сказав Зеленський журналістам у Києві, відповідаючи на запитання, чи підпише він закон, чи накладе вето.

Напередодні Рада відновила декларування для чиновників, але без відкриття реєстрації. У НАЗК заявили, що на закон потрібно накласти вето через низку «небезпечних норм». Закон про відновлення декларації потрібен для початку переговорів про вступ до ЄС, а також є «структурним маяком» у меморандумах з МВФ за програмою розширеного фінансування

Нагадаємо, що обов’язкове декларування доходів скасували на початку 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Українці вимагали повернути обов’язкове електронне декларування. Петиція про відновлення декларування статків посадовців та депутатів за 4 дні набрала 25 тисяч підписів, що необхідні для розгляду Президентом України. Президент Зеленський схвалив відповідну петицію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *