ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській митниці викрили нових корупціонерів

Наталя Дуляба

|

Трьох митників поста «Краківець» спіймали на системному отриманні хабарів за безперешкодне переправлення товарів через кордон. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

На корупційних схемах «погоріли» відразу троє службовців Львівської митниці Держмитслужби. Вони налагодили нелегальний механізм отримання неправомірної вигоди від українців за безперешкодне переміщення товарів через держкордон у воєнний час.

За даними слідства, йдеться про головного державного інспектора митного поста «Краківець». Зловмисник вимагав хабарі за нестворення бюрократичних перешкод під час митного оформлення міжнародних відправлень. При відмові він погрожував додатковими перевірками та затягуванням термінів проходження митного контролю.

Втім під час оперативних заходів спецпризначенці встановили ще двох митників, причетних до цієї схеми. Попередньо встановлено, що таким чином зловмисники отримували кілька тисяч євро за свою зміну на пості.

Під час отримання чергового траншу неправомірної грошової винагороди спіймали головного держінспектора.

Усім трьох фігурантам уже оголосили підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі триває слідство, встановлюється ймовірна причетність інших осіб до корупційної схеми на митному пості у Краківці.

Нагадаємо, навесні на хабарі також затримували трьох митників поста у Краківці. Вони також вимагали у людей грозі за безперешкодне ввезення товарів з-за кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *