ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з нардепів не дозволив відкрити статки чиновників, що нажиті під час війни (список)

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

Верховна Рада України підтримала відновлення е-декларування для чиновників, проте провалила правку, яка передбачала негайне відкриття реєстру декларацій. Нові статки чиновників здобуті під час війни можна приховувати ще щонайменше рік, якщо Президент України не заверне ухвалений законопроєкт, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Сайт парламенту оприлюднив список поіменного голосування нардепів, які проігнорували вимоги МФВ та країн партнерів з G7 та не підтримали відповідне рішення.

За негайне відкриття Державного реєстру декларацій проголосувало лише 199 народних обранців, ще 118 нардепів проголосували проти, утрималися, або взагалі проігнорували процес голосування:

Центр протидії корупції зауважує, що багато нардепів, що не підтримали негайного відкриття декларацій, мали прямий інтерес не показувати власні статки.

Проти відкритих декларацій лише двоє: «слуга» Микиша та вже позафракційний кум Єрмака Тищенко.

Утримались – 29, зокрема, «слуга» Гетманцев, Іванчук і Вацак з Довіри та Герега із «За Майбутнє»

Не голосували – 87, зокрема Дубінський, Разумков, Яценко, Власенко, Куницький, Наталуха, Льовочкін, Мамка, Суркіс

Ще 87 депутатів були ВІДСУТНІ, тобто мали важливіші справи, ніж голосування за відновлення декларування.

Цікаво, що проти відкриття декларацій голосувало кілька фігурантів справ НАБУ. Зокрема, депутати Кузьміних та Юрченко, яких викрили на хабарництві.

Більше того, не підтримали відкриття декларацій депутати, яких НАБУ і САП звинувачували в брехні в деклараціях: Волинець, Камельчук, Колісник та Шол.

Депутатка від «слуг» Марченко, яку викрили на отриманні хабаря за внесення даних в систему «Шлях», була відсутня.

Нагадаємо, що обов’язкове декларування доходів скасували на початку 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Українці вимагали повернути обов’язкове електронне декларування. Петиція про відновлення декларування статків посадовців та депутатів за 4 дні набрала 25 тисяч підписів, що необхідні для розгляду Президентом України. Президент Зеленський схвалив відповідну петицію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *