ОСТАННІ НОВИНИ

Корегувальниця вогню по Харкову отримала 11 років тюрми

Наталя Дуляба

|

Суд виніс вирок уродженці міста Антрацит (так звана «ЛНР»), яка шпигувала за українськими військовими у Харкові та коригувала вогонь окупантів по лікарнях, школах і житлових будинках. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Йдеться про 30-річну уродженку міста Антрацит Луганської області, яка переїхала з окупованої території до Харкова. Там вона була російською шпигункою та корегувальницею вогню, за що дівчину спіймали у квітні 2022 року.

Встановлено, що на виконання завдань представника так званої «ЛНР» вона передавала інформацію про розташування українських військових та техніки у місті.

Крім того, фігурантка також передавала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі Харкова. Внаслідок ракетних обстрілів, скоригованих інформаторкою, були загиблі та поранені.

Після затримання у домі зрадниці провели обшуки, під час яких виявили майже 135 тисяч євро, понад 215 тисяч доларів та майже 735 тисяч російських рублів.

Суд визнав фігурантку винною у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив покарання – 11 років позбавлення волі.

Засуджена своєї вини не визнала, тож іще має час на подачу апеляції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *