ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконно приватизовану злітну смугу біля Львова повернули громаді

Наталя Дуляба

|

Злітну смугу аеродрому у Львівському районі, яку незаконно приватизували, повернули у власність територіальної громади. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про злітну смугу площею 9000 м кв на аеродромі, розташованому у колишньому Жовкіському районі, тепер – Львівському. Вартість цього об’єкта оцінюють у понад 9 млн грн.

Встановлено, що у 2019 році цю нерухомість незаконно приватизували. До схеми був залучений державний реєстратор, який за відсутності відповідних правовстановлюючих документів вніс до Держреєстру речових прав зміни щодо права власності на цей об’єкт. Таким чином колишній аеродром перейшов у приватну власність третіх осіб.

«Внаслідок цього злітна смуга вибула з розпорядження Жовківської територіальної громади», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 362 ККУ (несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах). Підозру ексдержреєстратору оголосили ще на початку 2023 року, вироку суду ще немає. За скоєне посадовцю «світить» або штраф, або виправні роботи на два роки.

Зараз суд визнав недійсними правочини, скасував державну реєстрацію права на злітну смугу і постановив передати її назад у власність територіальної громади. Рішення суду вже реально виконано, відповідні зміни внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *