ОСТАННІ НОВИНИ

Селищну раду на Золочівщині через суд змусили відремонтувати укриття

Ольга Денисяка

|

На Золочівщині прокуратура через суд домоглася приведення селищною радою у готовність укриття на 300 осіб. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, що одна із селищних рад Золочівського району є балансоутримувачем споруди цивільного захисту. Дане приміщення здатне розмістити 300 осіб. Однак, остання протягом тривалого часу не забезпечувала належного технічного стану даного приміщення. 

«Відповідно, це унеможливило використовувати укриття за призначенням. З метою захисту інтересів населення прокуратура звернулась до суду з позовом, який повністю задоволено», – йдеться в повідомленні.

Наразі селищною радою виконано рішення суду та здійснено відповідні ремонтні роботи. Згідно акту оцінки стану готовності вищевказану споруду цивільного захисту приведено у належний технічний стан. Відповідно, вона повністю готова для укриття населення під час бойових дій.

Нагадаємо, це вже не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Нещодавно «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

Згодом селищну раду у Золочівському районі, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, також зобов’язали зробити це через суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *